Založ si blog

Smrť všetkým bojovým plemenám. . alebo otvorený list zákonodarcom

Nadpis je samozrejme irónia a odvoláva sa na reakcie na udalosti posledných dní. Som šokovaná, že z dôvodu absolútnej uhorkovej sezóny médií vláda reaguje na takéto veci, ale budiž. Poprosím, neprekrúcať, že si nevážim ľudský život. Ak si niekto naivne myslí, že zákon obmedzujúci držbu bojových plemien pomôže. )))))strašne veľký úsmev…. Vážení obyvatelia, viete čo by musela spraviť vláda keby naozaj chceli pomôcť? Sadli by si so skúsenými odbornikmi-nie obchodníkmi…to je rozdiel… a vzali by v potaz nasledovné:

 

 

Príklad 1. Ostnatý obojok (dajte do google ostnatý obojok obrázky), elektrický obojok (opakujte to isté) a iné „chutovečky“ hodné stredoveku sú bežnou pomôckou výchovy „bojových plemien“ (aj iných) na Slovensku. Vo vyspelých krajinách je toto považované za týranie. Čo myslite, selskym rozumom keď psovi pustíte elektrinu (argumenty zvrhlíkov, kt inak nevedia vychovať psa, že tá bolesť je znesiteľná neobstoja), alebo pri každom silnejšom pohybe cíti pes ostne v koži (alibistické reči o zníženom prahu bolesti u normálnych ľudí zase neobstoja) aký efekt stavu psychiky u psa dosiahnete? Že by toto bolo zákonom zakázané? Cha cha))))a nakoniec čo môžeme čakať od týchto havinkov?

Príklad 2. Viete vôbec ľudia, koľko „semenísk“ kde sa chovajú psy na bojove účely je na Slovensku? Zas sa musím ironicky pousmiať. Myslíte, že sa s tým dá niečo robiť? Mala som debaty s ochranármi, ktorí boli úplné v depresii, že ich „úrady“ x krát odbili, že zákonne nič nemôžu. Psy, ktoré sú vychovávané v bolesti k agresivite, na napádanie ďalších psov. Idú v tom veľké peniaze, stávky a iné veci. Čo môžeme čakať od týchto havinkov???

Príklad 3. Množitelia!!! Tak nevinný a tak veľký problém. Tuná ste si na vine všetci. Množitelia sú ľudia, ktorí množia psov…rozumej nútia k pohlavnému styku…a nechajú šteňatá žiť v otrasných podmienkach. Budú Vám tvrdiť, že sú čistokrvné ale houbeles. Čistokrvný pes bez preukazu pôvodu neexistuje. Predávajú ich kade tade, majú z toho krásny biznis a vy ich nakupujete. VY..ja určíte nie. S manželom som pár chovov navštívila. Množenie týchto psov nie je ničím a nikým kontrolované, nečakajme to od veterinárnych správ, kde sme šťastní keď zasiahnu aspoň v prípade brutálneho týrania. Takže taký psíček, nielen pitbul, staford iný bul a neviem čo žije v klietke kt ma veľkosť takú, že sa niekedy nepostaví. Takýto pes nakrýva nonstop, takáto fena vrhá dva krát za rok minimálne. Psy nie sú pohladení, nie sú cvičení, nie sú vedení k ničomu. Psy nie sú v kontakte s vonkajším svetom, nie sú venčení. Sú to jednoducho mašiny. Táto vec má enormný rozsah na Slovensku, ale zákony na to kašlú. Psy nie sú očkované, odčervované na vlastné riziká. Mám desiatky fotiek odfotených aj mnou aj ľuďmi, ktorí toto peklo videli na Slovensku. Tieto psy bývajú v tmavých pivniciach alebo suterénoch, niekedy ich je desať niekedy tridsať, cikajú a kakajú pod seba, ideálne je, čo už sme videli, keď majú pod sebou povrch s otvormi, kde to všetko padá pod nich a priestor sa tak nemusí čistiť. Psy sú ustráchané, úzkostlivé, podľa genetiky agresívne a dominantné. Áno vaše čivavky, yorky, labradory sú tiež z takýchto krabíc. Taký pitbul keď vyjde z takéhoto chovu, čo myslite aký bude???

Prikladám preklad citácie z wiki:“Čistokrvný pes je moderné plemeno psa s dokumentovaným rodokmeňom v plemennej knihe a môže byť registrovaný s chovateľskom klube príslušného plemena.

Príklad 4. Zlaté naše slovenské reťaze, laná, a iné radostné zaisťovacie prvky. Nebudem Vás zahŕňať faktami, sme na hanbu a na smiech s celým naším Slovenskom plným psov uviazaných na reťazi. Páni zákonodarcovia, venujte jednu desať hodinovku –jeden deň a choďte sa posadiť a pozorovať psa na reťazi. Debilček ktorý behá hore dole, šteká, má stereotypné správanie, okusuje si chvost, zavýja a keby sa vedel zabiť tak to spraví…Hlúpa časť naše obyvateľstva si myslí, že štekajúci pes na reťazi stráži. Keď ho pustia z reťaze, nevie čo so sebou a buď splašene sedí a cvrkne pod seba od strachu, alebo pohryzie prvého čo mu príde do rany pri menšom náznaku iného chovania, na aké jen zvyknutý. Tieto reťazové psy sú veľmi psych. narušené ale na Slovensku je to veľké tabu. Keby sa zakázali reťaze, prišlo by sa o veľa voličov.

Prečo mal niekto dvadsať pitov na pozemku? Prečo mal niekto tri psy, ktoré neboli nikdy veterinárne ošetrené na pozemku. Prečo nikto tieto dva fakty neriešil už predtým???

Toto všetko keby niekto chcel by vzal do úvahy, ale radšej vytvoríme pro forma zákon a budeme sa tváriť že bude poriadok. Zase len ďalší zbytočne strávený čas nad vymýšľaním zákona, ktorý k ničomu nepovedie.

Prosím Vás zákonodarcovia, aspoň neurážajte inteligenciu niektorých ľudí, lebo tuná je legislatívny problém čo sa týka psov niekde inde. Prečo ste vlastne nikdy neoslovili žiadnu organizáciu alebo jednotlivca, ktorí aktívne mapujú situáciu na Slovensku a vidia, aký je tu problém. Ako niekto môže zo stoličky a za monitorom vydedukovať aká je tu na Slovensku reálna situácia so psami?

Zachránený pes z útulku, alebo z cigánskej osady by mal byť v každej druhej rodine na Slovensku.

19.11.2018

Umrela nám Tapka, pri operácii sa jej zastavilo srdiečko. Naša x husky a NO, ktorá s nami šťastne žila v byte. Písala som o nej tento blog. Prečo je slovenský pes v byte šťastný a slovenský pes vonku nešťastný? ? ? Trúchlila som. Vedela som ale, že ak niekto tvrdí, že miluje zvieratá BOL BY POKRYTCOM ak by doma vyplakával, keď sú na Slovensku tisícky psov, [...]

Prečo je slovenský pes v byte šťastný a slovenský pes vonku nešťastný? ? ?

10.11.2015

Máme psa, žije s nami v byte. Je to hyperaktívna kríženka severského a ovčiarskeho plemena, prvé dva roky strávila na 2000 m štvorcových, mala krásny výbeh ale nemala kontakt. Nemala kontakt so zvieratami, nemala kontakt s ľuďmi, jediné pozitívne bolo, že behala. Paradoxne v akomkoľvek čase sme za ňou prišli, sedela po väčšinou pri bráne a smutne nás čakala alebo [...]

Predvianočný list a poďakovanie Martinovi Poliačkovi a Lucii Nicholsonovej od vecí ako napr. krásna čuvačka Ťapka

14.12.2014

Dobrý deň, vzhľadom na hlasovanie v parlamente zo dňa 11.12 2014 o dvoch návrhoch, ktoré ste predložili Vy, Martin Poliačik a Lucia Nicholsonová (v prvom sa má definícia zvieraťa zmeniť z veci na cítiacu bytosť a v druhom návrhu sa navrhuje sprísnenie kontroly chovu psov a zamedzenie ich nekontrolovaného množenia u množiteľov, ktoré často prebieha v podmienkach [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

tapka

Vo voľnom čase pomáham tým čo to potrebujú. Nasledujúce citácie povedia viac ako môj popis... "Tí čo neboli schopní počuť hudbu považovali tých, čo tancovali za bláznov".....F. NIetzsche "Nehovorte mi, že nebo je hranica, keď viete, že na mesiaci sú ľudské stopy"...unknown auth " Keď Vám hlas vo vnútri hovorí, že neviete maľovať...maľujte!!! Ten hlas stíchne " V.V.Gogh " Žiadny veľký úspech sa nikdy nedosiahol bez entuziazmu" Emerson "Vtedy keď budeme ticho o veciach na ktorých záleží, prestaneme žiť!!!!" M.L.King JR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 111351x
Priemerná čítanosť článkov: 7423x

Autor blogu

Kategórie