Založ si blog

Odpusť psík, on už sa nevráti, je to človek. .. ..

 

Kontaktovali ma s prosbou či s manželom vezmeme psíka z opusteného domu, lebo jeho majiteľ musel odísť do domova dôchodcov, prítulný nemecky ovčiak, 6 ročný. Miesto je tri hodiny od nášho bydliska tak si privstaneme a tešíme sa na milého psíka. Prídeme na miesto, obzerám si dom, veľká záhrada..“super psík mal pekný výbeh“ Pískam na psa, nič, zrazu manžel hovorí „tam leží“ . Pri múriku leží podoba nemeckého ovčiaka, pozerá smutnými očami potichu „akoby“ kňučí. Volám ho k bránke, psík zaháji desať minútové okusovanie celého tela a škriabanie a potom príde.

 

 

Príde….Dotacká sa…Zadné nohy pokrčené , trasú sa mu, predné chodidlá zvláštne rozpleštené a tie oči….Zase tie oči. V tých očiach je strašné veľa lásky ale pomaly vyhasínajú. Nerozumiem prečo sa tak skoro opúšťa…Príde pani čo nám ma otvoriť pozemok, vstupujem a príde mi mdlo. Psa vidím zblízka, ohmatám si ho..tri krát hádajte. Podvyživený, ale šialene. Mal hustú srsť a to je nevýhoda, lebo veľa krát sa bez dotyku a blízkeho pohľadu ťažko identifikuje či pes už nestráda. (Preto ľudia, keď mate pocit že pes u susedov trpí, ale vzhľadovo sa vám zdá že je v poriadku, nedajte sa zmiasť, srsť veľa zakryje)

Jeho srsť okrem ochrany jeho tela skrýva ešte jedno bohatstvo. Pes ma cele telo posiate otvorenými ranami, v ktorých sa hýbu larvy, vajíčka bĺch a blchy skáču drzo všade na okolo. Keď sa so psom maznám…mam blbý zvyk, snažím sa vždy psom vynahradiť aspoň  na chvíľu čo doposiaľ nemali, i keď ja sa vždy vrátim domov s depresiou)), všimnem si hnilé zuby a boľavé ďasná…To už mam nervy. Z pani čo nám prišla otvoriť vyťahujem, že pes je tam 2 ROKY!!!

Pani dôchodkyňa v dobrej vôli chodí psa kŕmiť dva roky chlebom, polievkou, mliekom…pes tam dva roky verne čaká (aj keď mal možnosť ujsť) na toho svojho. Človek nepochopí, lebo takejto oddanosti a lojálnosti nie je ani schopný. Skracujem stav lúčenia, lebo pes zjavne trpí hlavne bolesťou a treba mu začať dávať akú takú stravu, lebo jeho telo už zjavne bojuje. Čaká nás ďalšia 4. hod jazda do miesta kde sa budú o neho starať. Pani vyobjímam a poďakujem sa jej.

Pýtam sa ešte “ten Pán je chúďa teda už v domove“ Pani odpovedá: „Ale nie, on je u detí, majú veľký dom so záhradou, raz za dva mesiace prídu pozrieť dom a donesú psovi rožky. Rypnem si „a sú to panbičkári?“ Odpovie „Vnuk je farár“….Kto pomáha týraním zvieratám, vie na čo narážam.  Majiteľ má 70. /Spomeniem si na mojich rodičov ktorí majú nad 70, lietajú na dovolenky, chodia do fit centra a tancovať). Uvedomujem si že to nebolo staručké senilne chúďatko ale ešte stále aktívny chlap, ktorý sa mohol snažiť za tie dva roky nájsť psovi domov.

Ak človek dokáže takto nechať hladovať tvora dva roky, nechá ho čakať a veriť, strádať, nevie dať jediný inzerát na jeho umiestnenie, vykonať jediný telefonát aby ho niekam dal, nájsť jedine miesto v útulku, kúpiť jediný sáčok granúl aby ten pes mohol niečo žrať…….tak je normálne že sú vojny, že je vysoká rozvodovosť, že ľudia kradnú, zabíjajú. Mne to či indukčne či dedukčne logické príde. Prepáčte, ale presne pre toto ma nikdy nerozhodí, keď mi niekto hovorí tieto strašné veci zo sveta. Naozaj, ani trochu. Moji blízky sa niekedy čudujú, že mnou nepohnú tragédie spôsobené človekom.  Lenže ja tie najhoršie tragédie spôsobené človekom vidím celkom často na vlastne oči. Momenty keď stačilo strašne málinko, aby tvor netrpel.

A viete čo je najhoršie? Keď sme psa dali na obojok a pani sa rozplakala, pes sa z posledných síl zaprel a sklonil hlavu. Že by sa bál, že ide na popravu? Nečudovala by som sa, veď my ľudia sme mu ukázali aký je život krásny….(irónia). Dotiahol nás k dverám a tam ostal stáť.  Stáť nie je správny výraz, on vlastne nejako divno čupel. Skôr nám chcel ešte povedať „počkajte prosím“  So slzami som mu povedala „On už nepríde, nikdy sa Ti nevráti. Odpusť nám ľuďom, sme takí.“

Držte psíkovi palce, bude potrebovať veľkú starostlivosť dobrých a ochotných ľudí. Ale pozitívne je, že na moju fenku sa snažil naskakovať a vyzeral pri tom veľmi bujaro))). Pes má dobrý koreň.

Zachránený pes z útulku, alebo z cigánskej osady by mal byť v každej druhej rodine na Slovensku.

19.11.2018

Umrela nám Tapka, pri operácii sa jej zastavilo srdiečko. Naša x husky a NO, ktorá s nami šťastne žila v byte. Písala som o nej tento blog. Prečo je slovenský pes v byte šťastný a slovenský pes vonku nešťastný? ? ? Trúchlila som. Vedela som ale, že ak niekto tvrdí, že miluje zvieratá BOL BY POKRYTCOM ak by doma vyplakával, keď sú na Slovensku tisícky psov, [...]

Prečo je slovenský pes v byte šťastný a slovenský pes vonku nešťastný? ? ?

10.11.2015

Máme psa, žije s nami v byte. Je to hyperaktívna kríženka severského a ovčiarskeho plemena, prvé dva roky strávila na 2000 m štvorcových, mala krásny výbeh ale nemala kontakt. Nemala kontakt so zvieratami, nemala kontakt s ľuďmi, jediné pozitívne bolo, že behala. Paradoxne v akomkoľvek čase sme za ňou prišli, sedela po väčšinou pri bráne a smutne nás čakala alebo [...]

Predvianočný list a poďakovanie Martinovi Poliačkovi a Lucii Nicholsonovej od vecí ako napr. krásna čuvačka Ťapka

14.12.2014

Dobrý deň, vzhľadom na hlasovanie v parlamente zo dňa 11.12 2014 o dvoch návrhoch, ktoré ste predložili Vy, Martin Poliačik a Lucia Nicholsonová (v prvom sa má definícia zvieraťa zmeniť z veci na cítiacu bytosť a v druhom návrhu sa navrhuje sprísnenie kontroly chovu psov a zamedzenie ich nekontrolovaného množenia u množiteľov, ktoré často prebieha v podmienkach [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35, aktualizované: 09:34

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

tapka

Vo voľnom čase pomáham tým čo to potrebujú. Nasledujúce citácie povedia viac ako môj popis... "Tí čo neboli schopní počuť hudbu považovali tých, čo tancovali za bláznov".....F. NIetzsche "Nehovorte mi, že nebo je hranica, keď viete, že na mesiaci sú ľudské stopy"...unknown auth " Keď Vám hlas vo vnútri hovorí, že neviete maľovať...maľujte!!! Ten hlas stíchne " V.V.Gogh " Žiadny veľký úspech sa nikdy nedosiahol bez entuziazmu" Emerson "Vtedy keď budeme ticho o veciach na ktorých záleží, prestaneme žiť!!!!" M.L.King JR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 111289x
Priemerná čítanosť článkov: 7419x

Autor blogu

Kategórie