Založ si blog

budeme zabíjať psov-zákon nám pomôže. .

Nasledujúce zákony prešli čítaním a budú schvaľované.Sadla som si k nim a uvedomila som si, že také hlúposti som už dávno nečitala. Keby len to. Zákony ešte viac zhoršujú situáciu na Slovensku. Vytiahnuté z http://www.rokovania.sk/Rokovanie.aspx/BodRokovaniaDetail?idMaterial=21740

 

kopírované: „§ 2a (2) Odborná spôsobilosť na ovládanie psa sa preukazuje dokladom o úspešnom absolvovaní kynologického výcviku, ktorý vydá poverená organizácia podľa § 2b ods. 1, alebo iným dokladom o odbornej spôsobilosti na ovládanie psa vydaným v inom členskom štáte Európskej únie.

 

Takto jednoducho to stačí? Aby človek dostal povolenie? Ktoré sa samozrejme dá kúpiť, všetci mame známych a  príbuzných…pes môže byt špičkový na cvičáku a pohrýzť mimo neho. SMIEŠNE!!

 

kopírované: „§ 2a (3) Ak držiteľ nebezpečného psa alebo psa so sprísneným držaním nie je odborne spôsobilý na ovládanie psa podľa odseku 1, je povinný dať psa do držby osobe odborne spôsobilej na ovládanie psa.

Veľmi zábavné čítanie. Tí ktorí vymysleli a pustili ďalej určíte umiestnili stovky psov s nejakou traumou alebo nebodaj aby boli tí psy na nejakom zozname nežiaducich plemien…Čo ste dosiahli? Vyhodené psy na diaľniciach, v priekopách, nehumánne utrácania, zahrabanie do zeme zaživa. Toto som par krát videla, pochybujem že vy kt. máte ten zákon na svedomí viete vôbec o čom píšem

 

§ 2a (4) Nebezpečného psa alebo psa so sprísneným držaním možno chovať len v chovnom priestore alebo zariadení na chov alebo držať ho v priestore, ktorý tento pes stráži, okrem bytového domu len na základe schválenia tohto priestoru alebo zariadenia poverenou organizáciou podľa § 2b ods. 1.

Týmto zákonom ste dosiahli, že psy budú týrané v nasej krajine ešte viac. Ja už k vám ani necítim hnev, pripadám si ako by som žila sci fi sen. Niektorí Slováci sa snažia vytvoriť z nasej krajiny humánnu krajinu, ktorá nebude porovnávaná s Čínou, Ruskom čí inými krajinami, ktoré nemajú v úcte ani ľudí ani zvieratá. A vy navrhnete takýto „blud“ ?? Sprísnené držania? Klietky? Metrové reťaze? Elektrické šoky? Alebo čo očakávate? Že si nebodaj niekto pre psa nechá prerobiť plot a minie na to investície???

 

§ 2b (1) Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (ďalej len „ministerstvo“) na základe žiadosti poverí právnickú osobu zameranú na kynológiu a kynologický výcvik (ďalej len „poverená organizácia“),

Mám rozumieť, že toto dokonca budete určovať vy? Kam pôjdem psa cvičiť? Neverím….takéto sci fi sny môže mat človek len po drogách…a ja drogy neberiem!

 

27.  V § 7 odsek (4) Za priestupok podľa odseku 1 písm. d) a i) možno uložiť prepadnutie psa. Za priestupok podľa odseku 2 písm. b) a c) možno uložiť zhabanie psa. (pohryznutie)

Vážení prosím vás, kde následne dáte tohto prepadnutého či zhabaného psa? Prečo si z nás platcov dani robíte srandu? Dáte ich do útulkov? Preplnených? Alebo si ich nebodaj vezmete domov? Číže medzi riadkami, zase utratiť. Zdravého psa.

 

27 V § 7 odsek ( 5) V prípade útoku psa správny orgán môže rozhodnúť o utratení psa. Rozhodnutie o utratení psa je súčasťou výroku o prepadnutí psa alebo o jeho zhabaní. Náklady utratenia psa uhrádza držiteľ psa; ak sa nepodarí zistiť držiteľa, náklady uhrádza obec.

Aha tak tuná ste to už na rovinu napísali…UTRATIŤ, T.J. ZABIŤ. Nie som fanatik, ale tak to pri úsporných opatreniach chodí..A to vám potvrdí každý-nie politik podplatený kynológ či pseudo advokát- to vedia tí čo naozaj s týmto spoločenským zvieraťom prichádzajú do styku. To utratenie nie je bezbolestné. Takže týmto zákonom ste viac krát vlastne doviedli človeka, či psa v našej krajine do situácie kedy zabitie psa je v poriadku.

A. JEDEN DOTAZ AKO PRINÚTITE PSA HOVORIŤ ABY VÁM MOHOL POVEDAŤ SVOJU VERZIU PREČO POHRYZOL?

B. KEĎ MI môj PES BUDE STRÁŽIT POZEMOK, VOJDE MI TAM NEJAKÝ LUMP A PES BUDE STRÁŽIT TAK AKO MÁ!!! ČLOVEK BUDE POHRYZNUTÝ A JA KEĎ NEMÁM VIDEO SNÍMOK BUDEM MUSIEŤ PSA UTRATIŤ?

…Či nejaký slaboduchý človek mi bude chcieť ublížiť a narafičí na môjho psa , že pohryzol.

 

A na záver „chuťovka v podobe“ ak pes nemá náhubok a vodítko, hrozí pokuta až do výšky 1400 EUR……

 

 

Zachránený pes z útulku, alebo z cigánskej osady by mal byť v každej druhej rodine na Slovensku.

19.11.2018

Umrela nám Tapka, pri operácii sa jej zastavilo srdiečko. Naša x husky a NO, ktorá s nami šťastne žila v byte. Písala som o nej tento blog. Prečo je slovenský pes v byte šťastný a slovenský pes vonku nešťastný? ? ? Trúchlila som. Vedela som ale, že ak niekto tvrdí, že miluje zvieratá BOL BY POKRYTCOM ak by doma vyplakával, keď sú na Slovensku tisícky psov, [...]

Prečo je slovenský pes v byte šťastný a slovenský pes vonku nešťastný? ? ?

10.11.2015

Máme psa, žije s nami v byte. Je to hyperaktívna kríženka severského a ovčiarskeho plemena, prvé dva roky strávila na 2000 m štvorcových, mala krásny výbeh ale nemala kontakt. Nemala kontakt so zvieratami, nemala kontakt s ľuďmi, jediné pozitívne bolo, že behala. Paradoxne v akomkoľvek čase sme za ňou prišli, sedela po väčšinou pri bráne a smutne nás čakala alebo [...]

Predvianočný list a poďakovanie Martinovi Poliačkovi a Lucii Nicholsonovej od vecí ako napr. krásna čuvačka Ťapka

14.12.2014

Dobrý deň, vzhľadom na hlasovanie v parlamente zo dňa 11.12 2014 o dvoch návrhoch, ktoré ste predložili Vy, Martin Poliačik a Lucia Nicholsonová (v prvom sa má definícia zvieraťa zmeniť z veci na cítiacu bytosť a v druhom návrhu sa navrhuje sprísnenie kontroly chovu psov a zamedzenie ich nekontrolovaného množenia u množiteľov, ktoré často prebieha v podmienkach [...]

Tomáš Taraba

Taraba sa dohodol s KDH na zmene zákona, ktorý bude riešiť odstrel medveďa

16.04.2024 12:22

Legislatívny návrh je podľa ministra do veľkej časti stotožnený s tým, ako chcelo situáciu riešiť MŽP.

SR ÚV MZVEZ Fico Blanár rokovanie kontrola TK BAX

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59

Toto nie je tá solidarita, o ktorej sme hovorili, povedal predseda vlády.

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

tapka

Vo voľnom čase pomáham tým čo to potrebujú. Nasledujúce citácie povedia viac ako môj popis... "Tí čo neboli schopní počuť hudbu považovali tých, čo tancovali za bláznov".....F. NIetzsche "Nehovorte mi, že nebo je hranica, keď viete, že na mesiaci sú ľudské stopy"...unknown auth " Keď Vám hlas vo vnútri hovorí, že neviete maľovať...maľujte!!! Ten hlas stíchne " V.V.Gogh " Žiadny veľký úspech sa nikdy nedosiahol bez entuziazmu" Emerson "Vtedy keď budeme ticho o veciach na ktorých záleží, prestaneme žiť!!!!" M.L.King JR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 111241x
Priemerná čítanosť článkov: 7416x

Autor blogu

Kategórie