Založ si blog

Zachránený pes z útulku, alebo z cigánskej osady by mal byť v každej druhej rodine na Slovensku.

 

Umrela nám Tapka, pri operácii sa jej zastavilo srdiečko. Naša x husky a NO, ktorá s nami šťastne žila v byte. Písala som o nej tento blog.

Prečo je slovenský pes v byte šťastný a slovenský pes vonku nešťastný? ? ?

 

Trúchlila som. Vedela som ale, že ak niekto tvrdí, že miluje zvieratá BOL BY POKRYTCOM ak by doma vyplakával, keď sú na Slovensku tisícky psov, ktorí nemajú pána.

Tretí deň od smrti som rozhodla,  ide sa buď na Južné Slovensko alebo Východné. Vedela som, že ak sa má pomôcť tak zvieraťu s pohnutým osudom, nech to má všetko význam (je tam veľa Rómskych osád).

Krásneho havíčka si vie zobrať, alebo dokonca kúpiť hocijaký prázdny človek.

Navštívili sme 4 útulky. V každom útulku bolo asi 60 psov. Inzerovaných bolo asi 10.

Bolo to na psychické zrútenie, tie psi boli nádherné, zdravé vitálne, aj mladé. Nerozumela som tomu!!!!!!!

Ako je možné, že sú v útulku??? Malamut, husky, vyžla, boxer, nemecký ovčiak, pitbul, čivava, bradáč, slov. kopov, yorkshire, milé mladučké šteniatka….zastavoval sa mi rozum. VEĎ V ÚTULKU SI TEDA MUSÍ VYBRAŤ AJ PRÁZDNY ČLOVEK, ktorému ide len o „RASU“ či vizáž.

Bolo tu veľa krásnych psov, krížence nemeckých ovčiakov (tzv. vlčiakov), ktorí tu boli 3-5-7 rokov, pohľad prázdny, tvára zúfalá, neinzerovaní……nikto o nich nevie….

 

Títo ľudia neprišli….psy o ktorých hovorím, boli bezproblémoví, neboli ale na žiadnych webových stránkach ani na facebooku, lebo ich tam proste nestihli alebo nechceli nahodiť….

 

AKO SI MÔŽE NIEKTO VYBERAŤ PSA NA INTERNETE???? BEZ TOHO ABY HO OSOBNE VIDEL, CÍTIL…VEĎ TO NEMÁ LOGIKU….ani vec, ktorú potrebujete si nekúpite podľa internetu, len tak.

 

My sme si našu fenku vybrali tak, že nám museli psov vyviesť z výbehu a vzali sme ich von. Jediné čo sme mali limit bola fenka a do 20 kg aby som ju uniesla na rukách. V útulkoch boli šokovaní, že nepozerám na vzhľad len na tieto atribúty. Plus, chcela som psa, ktorý nie je krásny, čiže sa NEMINIE….

Bohužiaľ každá fenka, ktorú nám ukázali bola buď skoro adoptovateľná (bola krásna, bola tam krátko) alebo sme si nesadli. Vo 4 útulku sme odhádzali s prázdnym a spomenuli sme si na jednu fenu, ktorá nešla von. Vraj problematická, ale chcela som spraviť dobrý skutok a vyvenčiť ju…Nech tých najazdených 500 km kade tade má význam.

Fena sa v koterci točila stále dookola, štekala, bola s nezaujímavým vzhľadom, vypelichaná srsť. Keď sme ju vzali von bola ako šarkan na špagáte, alebo ako surikata…stále stála na zadných a vymýšľala. Vraj bola v útulku 2 roky, vraj ju zachránili od cigáňov, ktorí ju mlátili a žila priviazaná na chodbe pri zábradlí.

Fenku sme vyvenčili a odišli sme. V tú noc na hoteli som sa zobudila a musela na ňu myslieť, nie som kynológ nie som človek, ktorému prešli rukami problematické psy….ALE ČO ONA??? Hľadá kynológa, psychológa???? Nie, potrebuje lásku, modli sa za ňu, sníva o nej!!! Dva roky sa krúti v tom koterci dookola, vychudnutá lebo nechcela žrať, zachrípnutá od neustáleho štekania…ČO ONA????Manžela som zobudila o 3 ráno a s plačom som mu povedala čo cítim, a že nám Boh pomôže. Boh musí pomôcť keď má človek dobrý zámer.

 

V útulku boli v šoku, že ju chceme…oni ju už ani neponúkali…a my ju chceme do bytu…dobre situovaní a veľmi vzdelaní ľudia si vzali malé, nepekné, problematické motovidlo a nechali tam graciózne majestátne bezproblémové reprezentačné psy….

 

 

 

VEĎ TAKTO TO NA SLOVENSKU NEFUNGUJE 🙂 Na Slovensku ak sa chceš prezentovať, tvoj pes musí byť pekný, zdatný, vyrovnaný, nemal by štekať a pod…..!!! Nedabojže aby mal nejakú traumu.

Máme ju už vyše roka…tá fena si zo sebou nechá robiť úplne všetko, lebo mi bezvýhradne dôveruje. Je veľmi citlivá a rozumná. ALE!!! Mnoho ľudských a psích kamarátov nemá, z dôvodu strachu…z ničoho nič začne na ľudí štekať, ľudia sa jej boja aj psy…Bočia od nej…

 

NIE JE IDEÁLNA….ALE ANI MY NIE SME…ANI VY NIE STE!!!

 

Preto mala skapať v útulku?  Lebo ju rómovia v osade tak psychicky zničili, že už nedokáže veriť ako naivné šteňa ale zo strachu na cudzích ľudí a psov občas cerí zúbky? Preto mala umrieť, lebo keď sa bojí tak šteká?

 

Kto prevezme zodpovednosť za jej zničený život?

KTO PREVEZME ZODPOVEDNOSŤ ZA MLADÝCH, VITÁLNYCH, KRÁSNYCH, STARÝCH, CHORÝCH A SMUTNÝCH PSOV, KTORÝCH SÚ NA SLOVENSKU PLNÉ ÚTULKY ALE NIKTO O NICH NEVIE?????????

 

KEDY SLOVÁCI PRESTANETE BYŤ TAK POVRCHNÍ, A PRÁZDNI??? Toto nie je chyba vlády. Toto je o nás o Slovákoch.

 

 

Prečo je slovenský pes v byte šťastný a slovenský pes vonku nešťastný? ? ?

10.11.2015

Máme psa, žije s nami v byte. Je to hyperaktívna kríženka severského a ovčiarskeho plemena, prvé dva roky strávila na 2000 m štvorcových, mala krásny výbeh ale nemala kontakt. Nemala kontakt so zvieratami, nemala kontakt s ľuďmi, jediné pozitívne bolo, že behala. Paradoxne v akomkoľvek čase sme za ňou prišli, sedela po väčšinou pri bráne a smutne nás čakala alebo [...]

Predvianočný list a poďakovanie Martinovi Poliačkovi a Lucii Nicholsonovej od vecí ako napr. krásna čuvačka Ťapka

14.12.2014

Dobrý deň, vzhľadom na hlasovanie v parlamente zo dňa 11.12 2014 o dvoch návrhoch, ktoré ste predložili Vy, Martin Poliačik a Lucia Nicholsonová (v prvom sa má definícia zvieraťa zmeniť z veci na cítiacu bytosť a v druhom návrhu sa navrhuje sprísnenie kontroly chovu psov a zamedzenie ich nekontrolovaného množenia u množiteľov, ktoré často prebieha v podmienkach [...]

„rasizmus“ voči čiernym zvieratám – syndróm čierny pes

07.12.2014

Neuveríte, akí až dokážeme byť prízemní a jednoduchí. Inteligentný človek nekoná na základe predsudkov, povier a strachu spôsobeného filmami, knihami či babskými povedačkami, na tom sa zhodneme všetci. Bohužiaľ sa o fenoméne, o ktorom budem písať na Slovensku v kruhoch milovníkov zvierat vôbec nehovorí, čo je….zlé. Veľmi populárny americky [...]

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

tapka

Vo voľnom čase pomáham tým čo to potrebujú. Nasledujúce citácie povedia viac ako môj popis... "Tí čo neboli schopní počuť hudbu považovali tých, čo tancovali za bláznov".....F. NIetzsche "Nehovorte mi, že nebo je hranica, keď viete, že na mesiaci sú ľudské stopy"...unknown auth " Keď Vám hlas vo vnútri hovorí, že neviete maľovať...maľujte!!! Ten hlas stíchne " V.V.Gogh " Žiadny veľký úspech sa nikdy nedosiahol bez entuziazmu" Emerson "Vtedy keď budeme ticho o veciach na ktorých záleží, prestaneme žiť!!!!" M.L.King JR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 111287x
Priemerná čítanosť článkov: 7419x

Autor blogu

Kategórie